A Hungexpo Zrt. 7,6 milliárd forintos, vagyis a tavalyit több mint 10 százalékkal meghaladó árbevételre számít az idén. Az első félév ígéretesen alakult a társaságnál.

A társaság 4,5 milliárd forintos árbevételi rekordot ért el az első félévben, emellett a 87 százalékos kihasználtság is kiemelkedő. Az árbevétel csaknem fele a Budapesti Vásárközpont kiállítási, konferencia- és rendezvényhelyszíneinek kereskedelmi célú értékesítéséből származik.

A Hungexpo saját rendezvénykínálatát is bővítette: október 11. és 13. között rendezik a Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállítást és konferenciát, október 12. és 14. között pedig az OtthonDesign Ősz című rendezvényt.

Az október 17-19. között hatodik alkalommal sorra kerülő Automotive Hungary kiállításhoz kapcsolódva először hirdették meg az innovációs termékdíj pályázatot. A kategóriagyőzteseket a nyitónapon köszöntik, az eseményre a három nap alatt több mint 10 ezer látogatót várnak.

A Hungexpo ezek mellett az év végéig számos kiállításon és koncerten számít tízezret megközelítő vagy akár több tízezer érdeklődőre.

A 2019-es rendezvények közül az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra a tavalyi 52 ezernél is több látogatót várnak január 10-12. között.

(Forrás: MTI)