A Hiventures kockázati tőkealap-kezelő 170 millió forinttal támogatja az iBar startup vállalkozást, amely a vendéglátóhelyek árukészletének kezelésére fejlesztett mesterséges intelligenciára épülő egyedi mobilapplikációt.

Az iBar a Hiventures befektetésével erőteljesebben nyithat a nemzetközi éttermi szoftver piac felé, továbbfejlesztve mobilapplikációját.

A Hiventures és az iBar közötti üzleti kapcsolat 2021-ben indult, amikor a startup bekerült a tőkebefektető cég inkubációs programjába. A befektetések révén a csapat elkészítette a termék fejlett prototípusát.

A Hiventures mostani, 170 millió forintos befektetésével az iBar célja egy komplett készletgazdálkodó platform fejlesztése, amely integrálható lesz a világ vezető éttermi szoftvereihez. A cég továbbá az értékesítés erősítését és az értékesítési folyamatok optimalizálását is tervezi.

A jelenleg 102 hazai vendéglátóipari egységben használt iBar app alapítói már számos éttermi szoftvercéggel kötöttek integrációs megállapodást, kiemelt céljuk pedig a közép-nyugat-európai és észak-amerikai terjeszkedés. A terméket már most is alkalmazzák nemzetközi piacokon, például Ausztriában.

A startup mobilapplikációja a 2022-es Sirha Budapest nemzetközi gasztronómiai szakkilállítás innovációs termékversenyén első helyezést ért el digitális megoldások kategóriában.

(Forrás: MTI)