Összesen mintegy 6,5 milliárd forintot fordított a Danubius a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák korszerűsítésére – közölte a vállalat hétfőn.

A beruházásokkal az üzleti turizmus területén kívánják erősíteni a pozíciójukat – mondta Kovács Balázs vezérigazgató.

A szállodáik bevételeinek egyre nagyobb hányadát adják a konferenciaturizmusból, illetve az üzleti céllal érkező vendégek kiszolgálásából származó bevételek.

Ennek a trendnek a további erősödését valószínűsítik az első negyedéves számok is, hiszen már az év első három hónapjában elérték az előző évi konferenciamennyiségnek a kétharmadát.

A legnagyobb értékű beruházás a Hilton Budapestben valósult meg, ahol többek között a báltermet és a kapcsolódó kisebb termeket, valamint a szobák mintegy kétharmadát újították fel. Emellett a fejlesztés részeként egy nagyobb csoportok érkezését segítő fogadóépületet és érkezőteret, valamint egy, a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet építettek, ezzel könnyítve meg a Hiltonban megszálló vendégek érkeztetését.

A Danubius Hotel Helia szállodában az első emeleten található konferenciaszintet újították fel, a 400 fő befogadására alkalmas báltermet, valamint kilenc kisebb konferenciatermet, továbbá az ezekhez tartozó összes fogadóhelyiséget korszerűsítve. Ezzel a felújítások nem fejeződtek be, ősszel indul a beruházás újabb üteme.

A Radisson Blu Béke Hotelben kétemeletnyi vendégszobát és lakosztályt újítottak fel teljes körűen.

A Danubius 23 saját tulajdonú szállodát, több mint 5500 szobát  üzemeltet. Többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának. (MTI)