Az adóhivatal Baranya, Békés és Pest megyében is hétvégi ellenőrzéseket jelentett be.

Baranya megye

A NAV baranyai revizorai április 19. és 22. között Berkesden, Kozármislenyben, Pécsváradon, Szigetváron és körzetében valamint Pécs vonzáskörzetében végeznek ellenőrzéseket.

Kozármislenyben és Szigetvár körzetében a zöldség–gyümölcskereskedők számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére, akik az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Berkesden és Pécsváradon kiemelten ellenőrzik a hivatal munkatársai a dohányboltokban a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, míg Pécsett a vendéglátó egységekben várhatóak ellenőrzések.

Békés megye

2018. április 21-én (szombaton) a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a békéscsabai piacon tartanak ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is vizsgálják. Azok az árusok kiemelten számíthatnak a revizorok látogatására, akiknél a korábbi ellenőrzéseknél a forgalmi adatok jelentős eltérést mutattak.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tovább is van

Az erre a hétre (is) érvényes figyelmeztetésekről itt írtunk.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.