A HeatVentors magyarországi startup vállalkozás HeatTANK nevű energetikai fejlesztésével lett az InnoEnergy PowerUP versenye regionális döntőjének magyar győztese, így ez a társaság képviselheti az országot a november 22-ei döntőben.

A HeatTANK egy hely- és költségtakarékos hőenergia tároló berendezés-családot jelent, melynek változatait háztartási, mezőgazdasági és ipari hőtárolási igényekre alakították ki – közölte a budapesti versenyt szervező EH Invest, az InnoEnergy szerződéses partnere. Farkas Rita, a HeatVentors ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy a terméküket mielőbb a nemzetközi piacra kívánják vinni. 

A PowerUP vetélkedő magyar győztese a másik tizenkét regionális vetélkedő (Észtországtól Görögországig) első helyezettjével versenyez, az első hely húszezer eurós pénzdíjjal jár, illetve lehetőséget jelent, hogy a vállalkozás részt vegyen a startupokat segítő Highway programban – derül ki a közleményből. Az MTI kérdésére azt is közölték: az InnoEnergy Highway programja 150 ezer euró értékű befektetéssel járhat. 

A 2010-ben alapított InnoEnergy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működik, formáját tekintve európai uniós gazdasági társaság. (MTI)