A magyarországi, 2 milliárd forint feletti éves árbevételű, nem-állami nagyvállalatok többségét, 70-80 százalékát mérsékelten érintette a járványhelyzet – közölte a K&H nagyvállalatok körében márciusban végzett kutatásának eredményét.

Kiemelték: a harmadik hullám végére csökkent a súlyos veszteséget említők aránya, 18-ról 11 százalékra.

A nagyobb cégméret egyértelműen kedvezett a kihívásokkal teli időszak átvészelésében. Átlagosan a megkérdezettek 14 százaléka vallotta azt, hogy inkább kedvezően hatott rájuk az elmúlt időszak, miközben a 10 milliárd forint feletti éves árbevételű cégek több mint negyede (26 százaléka) állította ezt – részletezték.

Az iparágak között a kereskedelmi szektort sújtották legkevésbé a megváltozott körülmények, míg a szolgáltató szektorban a cégek negyede-harmada küzdött nehézségekkel.

Patrick Van Overloop, a K&H üzleti ügyfelek divízió vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy jól vették az elmúlt egy év akadályait a hazai nagyvállalatok, a járvány 10-ből csupán 1 cég számára okozott súlyos veszteségeket.

A járványidőszak alatt felértékelődött a digitalizáció szerepe – mutattak rá utalva arra, hogy a felmérés szerint a cégek kétharmada intenzívebben használta a technológiai megoldásokat az elmúlt egy évben.

A K&H Csoport kutatása keretében kétszáz, nem állami tulajdonú nagyvállalat döntéshozóját kérdezte meg március 16. és 29. között az Impetus Research társaságon keresztül.

(Forrás: MTI)