Korántsem a vécékben hemzseg a legtöbb baktérium – derült ki egy szállodai felmérésből.

Az ABC News mikrobiológusokat kért fel, hogy mérjék fel kilenc Los Angeles-i szállóban a helyzetet. Három olcsó, három középkategóriás és három luxushotel került górcső alá – írja a Turizmus Online.

A mikrobiológusok sem számítottak arra, hogy a legrosszabb állapotban a szállodai hajszárítók lesznek. Ezeken gyakorlatilag minden olyan baktérium fellelhető volt, ami egy hotelben megbetegíthet.

Előfordul a hajszárítókon több influenza és hasmenést okozó vírus, illetve torokfájást, megfázást kiváltó baktériumok. A kutatók szerint sok helyen találtak belőlük akkora mennyiséget, ami bőven elegendő ahhoz, hogy valaki megbetegedjen.

A kilenc hotelből hatnál találtak a mosdóban aggasztóan sok baktériumot. Noha a vécéken több baci volt, mint a legtöbb ember otthonában, a vizsgálatot végzők általánosságban meg voltak elégedve az eredményekkel.

Egy másik aggasztó tárgy volt a szobáknak a jeges vödör. A kutatók itt egy helyen ötször annyi baktériumot találtak, mint amennyit elfogadhatónak tartottak volna.

Jó hír viszont, hogy a mikrobiológusok szerint összességében a legtöbb hotelben kicsi az esélye, hogy egy egészséges immunrendszerrel rendelkező ember megbetegedjen.