Képzett pénzügyi szakemberek és informatikusok felvételével bővítené közel kétezres létszámát a GE Global Operations budapesti központja – mondta Bjorn Bergabo, a GE szolgáltató központjának regionális vezetője.

Szakemberekkel bővítené közel kétezres létszámát a GE üzletágainak háttérműveleteit biztosító Global Operations Üzleti Szolgáltató Központ, míg a GE Digital üzletág 400, nagy hozzáadott értéket előállító informatikai pozí­ciót hoz létre Budapesten az év végéig – mondta a Magyar Időknek Bjorn Bergabo, a GE Global Opera­tions regio­nális ügyvezető igazgatója.

Ez a szervezet látja el a GE pénzügyi, kereskedelmi, munkaügyi, jogi, beszerzési, logisztikai és más adminisztratív feladatainak közel felét. Bergabo felel Euró­páért, Oroszországért és a Független Államok Közösségéért, a budapesti központ pedig egyike a GE négy hasonló globális központjának.

A vállalat több mint tízezer embert foglalkoztat Magyarországon, ebből közel kétezren a Global Operations munkavállalói. A GE Global Operations eddig nem tapasztalta a sok más iparágban egyre kritikusabb problémaként felmerülő munkaerőhiányt, Bergabo szerint nincs gondjuk azzal, hogy új kollégákat találjanak.

Megjegyezte: míg más országokban főként a pénzügyi szakemberek kelendők, nálunk elsősorban informatikusokra van szükség. Az általa vezetett központban számos pénzügyi elemzőmunkát már például robotok segítségével végeznek az informatikai ismeretekkel is rendelkező gazdasági szakemberek.

Ügyelnek arra, hogy az egyes alkalmazottaknak döntési felelősségük is legyen. Együtt dolgoznak a vállalat más üzletágaival, így fontos szerepet töltenek be egy integráltan működő rendszerben.