A párizsi merényletsorozat is azt bizonyítja, hogy szorosabban kell együttműködni a terrorizmus elleni harcban – mondta hétfőn a G20-as csúcson Vlagyimir Putyin, amikor tárgyalást folytatott David Cameronnal.

Vlagyimir Putyin orosz államfő köszönetet mondott David Cameron brit miniszterelnöknek azokért a titkosszolgálati információkért, amelyeket Moszkva Londontól kapott az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító géppel kapcsolatban. A britek szerint szinte biztos, hogy a Szentpétervárra tartó Airbus A321-es gépen pokolgépet robbantottak, s hogy a merényletért az Iszlám Állam a felelős.

A G20-as csoport kétnapos tanácskozásának második napján a törökországi Antalyában Putyin és Cameron külön is asztalhoz ült. A megbeszélés után mindketten annyit közöltek újságírókkal, hogy a terrorizmus, az Iszlám Állam ellen csak közös erőfeszítéssel lehet harcolni.

Közölték: a szíriai akciókkal kapcsolatban a jövőben még több információt kell cserélni, mert csak így lehet eredményeket elérni. Putyin elismerte, hogy napjainkban az orosz-brit kapcsolatok nem a legjobbak.