A Főtaxi – együttműködésben a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével – megszervezte az előírt KRESZ és szolgáltatói ismeretek vizsgákra való felkészülést, így a közel 1200 taxis továbbképzése biztosított.

A Főtaxi időben megkezdte a felkészülést a taxisok számára előírt KRESZ és szolgáltatói ismeretek tanfolyamokra és vizsgákra. Több hónapos előkészítő munkát követően – a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével (FUVOSZ) együttműködve – szeptemberben megkezdődtek a tanfolyamok. A társasággal szerződött, közel 1200 taxis továbbképzése megfelelő ütemben halad.

A továbbképzés keretében heti két alkalommal tartanak oktatást és – a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgabiztosai által végzett – vizsgáztatást KRESZ-ből és taxis ismeretekből. Egy alkalommal 26-30 fő részesül továbbképzésben. Az oktatás része emellett, hogy egy tapasztalt Főtaxis kolléga egy órában előadást tart arról, hogy melyek azok a követelmények, amelyeknek – túl a jogszabályi előírásokon – meg kell felelni a magas színvonalú szolgáltatás biztosítása érdekében.

„A Főtaxi időben megszervezte a taxisok továbbképzését és vizsgáztatását, hiszen ezzel is hozzájárulhatunk a képzési, ezen keresztül pedig a szolgáltatási színvonal további emeléséhez. A továbbképzés részévé tettük emellett a Főtaxinál elvárt minőségi követelmények oktatását is, ami ugyanezt a célt szolgálja” – nyilatkozta Szunomár Tibor, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

A taxisok oktatását és vizsgáztatását egy 2015-ös kormányrendelet írja elő: e jogszabály értelmében a jövő év végéig országosan hozzávetőlegesen tízezer taxisnak kell felfrissítenie tudását.