Fokozódik a verseny a vezetékes piacon, a szolgáltatók egyedi igényekre szabott díjcsomagokat kínálnak – indokolta Endersz Frigyes, a Magyar Telekom stratégiai igazgatója, hogy a társaság új szolgáltatáscsomagot vezet be.

A távközlési szolgáltató kedden indította el Flip néven új vezetékes ajánlatot kínáló márkáját – közölte a stratégiai igazgató, hozzátéve, hogy az új csomag az alapszolgáltatást kereső, de a többlet és kényelmi szolgáltatásokat nem igénylő ügyfeleknek szól, kedvezőbb árszinten, hűségidő nélkül.

Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója úgy vélte, hogy az új alapcsomag által jobban hasznosíthatóak a már meglévő vezetékes hálózatok, amelyek fejlesztésére a cég az utóbbi években rengeteg forrást áldozott. Mint mondta, a Telekom 2014-ben 87 milliárd forintot költött beruházásokra (frekvencia vásárlás nélkül) és az összeg 20 százalékát fordította hálózatfejlesztésre, ez az arány a 2015-ös és 2016-os években 30 százalékra nőtt, növekvő, több mint 100 millliárd forintos összberuházás mellett.

A vezérigazgató reményei szerint mind a vezetékes előfizetők száma és az általuk generált árbevétel is emelkedni fog, illetve a piaci részesedésre is kedvezően hat majd az új márka bevezetése.

Az alapcsomag 130 digitális tévécsatornát, másodpercenként 100 megabites letöltési sebességgel rendelkező vezetékes internetet foglal magában, valamint a flipes ügyfelek között ingyenes hanghívást, belföldi hálózaton pedig 5 forintos percdíjú telefonálás lehetőségét biztosítja. A kedvezőbb csomagárért cserébe az ügyfelek számára önkiszolgáló megoldások állnak rendelkezésre, ügyeiket maguknak kell intézniük online vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.

A szolgáltatás egyelőre valamivel több mint félmillió magyar háztartásban érhető el, ami mintegy 60 várost és budapesti kerületet jelent. Azok, akiknél a szolgáltatás nem érhető el, értesítést kérhetnek a Telekomtól, hogy mikor ér el hozzájuk is a Flip. (MTI/KamaraOnline)