Új kártyás elektronikus fizetési megoldást vezetett be a Fizetési Pont Magyarországon: az úgynevezett SoftPOS technológiával POS terminál nélkül lehet bankkártyás vásárlási tranzakciót végrehajtani egy okostelefon segítségével.

A POS terminál üzemeltető közölte: a Fizetési Pont SoftPOS mobil alkalmazás letöltése, és a szerződés megkötése azonnal képessé teszi a Fizetési Pont partnereit elektronikus kártyás fizetés elfogadására.

A Fizetési Pont az egyetlen olyan POS terminál szolgáltató Magyarországon, amely 80 ezer forintos vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a Pénzügyminisztérium (PM) POS terminál telepítési programban. A támogatást a SoftPOS virtuális POS terminál igénybevétele esetén is biztosítja a cég.

A kormány 2021. január 1-től kötelezővé teszi a kártyás elektronikus fizetési lehetőség biztosítását az online pénztárgépet használó vállalkozások számára, ami segíti a bankkártyás fizetési megoldások széleskörű elterjedését Magyarországon. A Fizetési Pont azzal is támogatja az érintett vállalkozókat, hogy megkönnyíti számukra a kártyás elektronikus fizetési megoldás bevezetését, így akik a Fizetési Pontot választják, ebben az évben ingyenesen vehetik igénybe a cég elektronikus fizetési szolgáltatását.

A Fizetési Pont termináljaihoz, legyen az hagyományos terminál vagy az új SoftPOS alkalmazás, szinte azonnal és terminálvásárlási díj megfizetése nélkül lehet hozzájutni.

A Fizetési Pont 2012-ben alakult, Magyarország legnagyobb, bankfüggetlen POS terminál üzemeltető hálózatát hozta létre, már több mint 26 ezer elfogadóhelyen telepítettek POS terminált. A cég termináljai megtalálhatóak Magyarország több mint 2000 településén.

(Forrás: MTI)