Ismét a finn Profile Vehicles Oy szállíthat mentőautókat az Országos Mentőszolgálatnak. A sorozatos megrendeléseket kistarcsai üzeméből teljesíti a társaság.

Egyetlen ajánlattevőként a finn Profile Vehicles Oy magyarországi fióktelepe nyerte az Országos Mentőszolgálat mentőautók beszerzésére kiírt újabb tenderét – az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. 

Az Országos Mentőszolgálat a nyílt közbeszerzési pályázaton 80 darab kétkerék-meghajtásos járműre kért ajánlatot. A nyertes nettó 1 milliárd 613 millió forintos ajánlatot tett. A szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 1 milliárd 614 millió forint volt.

Az eredmény nem meglepő, évek óta minden, mentőautók beszerzésére kiírt pályázatot a finn társaság nyer meg. Legutóbb, 2013 őszén 178 jármű leszállítására kapott megbízást netttó 3,1 milliárd forintért, míg korábban 83 autót vett a cégtől a mentőszolgálat 1,6 milliárd forint értékben.

A sorozatos megrendeléseknek köszönhetően a finn társaság Kistarcsán hozott létre üzemet, ott alaktíják át a járművek belsejét, hogy mentőautóként tudjanak üzemelni. A Profile Vehicles Oy magyar üzeméből látja el a közép-európai és a közel-keleti piacokat is.