Mangalica és garda fesztivál, Ékszerek Éjszakája, Beauty Szakkiállítás, Őszi Esküvő Kiállítás és Photoexpo: a hét programjaiból ajánljuk.

2016. november 4-6. Ékszerek Éjszakája (Budapest)

A sikeres első év után idén már egy egész hétvégére a kortárs ékszerművészet fővárosává válik Budapest. Az Ékszerek Éjszakája idén új központi helyszínen, a KÉK-ben mutatja be a szervező csapat közös kiállítását valamint a „Közelebb” című ékszerpályázatra beérkezett diák pályamunkák legjobbjait.

2016. november 4-6. Mangalica Fesztivál (Szeged)

Szeged ötödik alkalommal biztosít helyszínt a Mangalica Fesztiválhoz, amelyből az idei már a huszonnyolcadik. A Széchenyi térre kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerőt a minőségi termékek jelentik, de a jó hangulathoz egész napos színpadi műsor is hozzájárul. Napközben vásári komédia, gasztronómiai bemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

2016. november 4-6. Garda Fesztivál (Tihany)

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a garda tiszteletére. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda – vagy más néven látott hal – millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 15 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

2016. november 4-6. Bakony Expo (Veszprém)

Idén harmadik alkalommal várja látogatóit a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A három napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont. November 4-én, pénteken 10-19 óra között, november 5-én, szombaton 9-19 óra között, november 6-án, vasárnap pedig 9-18 óra között helyi termelők, vásározók és kézművesek kínálják portékáikat. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetnek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal, míg szórakoztató színpadi produkciók és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek.

2016. november 5-6. Beauty Szakkiállítás (Budapest)

Huszonötödik alkalommal találkozik Budapesten a szépségszakma a Beauty Szakkiállítás keretében. Különleges programokkal, hasznos és érdekes szakmai elődadásokkal, workshopokkal, versenyekkel, újdonságokkal és sok-sok meglepetéssel várják a vendégeket a Millenárison. Magyarország legnagyobb szépségipari rendezvényén a látogatók megismerhetik a legújabb kozmetikai termékeket és technológiákat. Az idei év újdonságaként a 25 perces színpadi bemutatókon kívül kiscsoportos, 50 perces gyakorlati aktív workshopokat szerveznek. Ezek az előadások külön teremben zajlanak, a résztvevők testközelből, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy technológiával, módszerrel, kérdéseket tehetnek fel a gyakorlati alkalmazásra vonatkozóan, gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, fortélyokat sajátíthatnak el.

2016. november 5-6. Photoexpo (Budapest)

A 2012 óta minden évben megrendezett Photoexpo a fotózás legfontosabb hazai seregszemléje, ahol egy helyen kézbe vehető és kipróbálható a fotós piac minden újdonsága. A termékek mellett évről évre felsorakoznak a különleges szolgáltatások is, melyek ismerete és használata ma már nem opcionális, hanem a sikeres működés záloga. 2016-ban ismét a Millenáris D épületének három szintjén, a kölni Photokina újdonságaival, fotózási lehetőségekkel és szakmai bemutatókkal várják a kiállítók az érdeklődő fotósokat.

2016. november 5-6. Őszi Esküvő Kiállítás (Budapest)

Az Őszi Esküvő Kiállítás 9500 négyzetméteren, 250 kiállítóval várja nem csak a házasodni vágyókat. A rendezvényen megtalálni mindent, amire egy esküvőn szükség lehet: különleges helyszínek, álomruhák, csodálatos virágköltemények, elbűvölő ékszerek, esküvő szervezők, kiváló szolgáltatók az ország minden területéről. Divatbemutatók a vezető tervezők legújabb kollekcióiból válogatva. Izgalmas színpadi programok, zenekarok élő bemutatói, esküvő iskola, VIP lounge, férfi megőrző.