A szlovákiai nők számára még a főiskolai titulus megszerzése sem szavatolja a magasabb bért. A különbség néha a jövedelem egynegyedét teszi ki.

Szlovákiában a nőknek 2014-ban három hónappal hosszabb ideig kellett dolgozniuk azért, hogy a férfiakéhoz hasonló nagyságú fizetést kapjanak. Változás e téren az új törvények következtében sem állt be, ezért a szakemberek szerint nyilvánvaló, hogy a nőknek maguknak kell megtalálniuk a megoldást: az eddiginél jobban kell bízniuk önmagukban és merniük kell kérni a nekik járó jutalmazást – írja a hirek.sk.

A béreket illetően főként a magánszektorban szembetűnő a nemek közti aránytalanság. „Legnagyobb különbségek a főiskolai végzettségű emberek és a magasabb bérek kapcsán mutatkoznak“ – mondta a munkaügyi tárca nemi és alkalmi egyenlőséggel foglalkozó szakosztályának igazgatója, Oľga Pietruchová.

A Munkatörvénykönyvben 2007 óta olvasható az a jogszabály, hogy egyforma munkáért a nőknek és a férfiaknak is ugyanakkora bért kell fizetni. Pietruchová szerint azonban a nemek közti órabér-különbség jelenleg 18 százalékos, ami nagyobb az uniós tagországokban mért átlagnál. 

A nők inkább a közszférában, a férfiak pedig a magánszektorban dolgoznak, mivel az utóbbi nagyobb béreket fizet. Azt gondolja, hogy burkolt diszkrimináció is működik, mert a munkáltatók kevésbé értékes munkaerőnek tartják a gyermekszülést vállaló nőket.

Magdaléna Piscová, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Szociológiai Intézetének munkatársa elmondta, hogy már látható jelenség a női és férfibérek közti különbségek lassú ütemű csökkenése. Régóta tervezik azon kvóták bevezetését, amelyekkel meghatároznák a magasabb posztokon dolgozó nők számát. Tény az is, hogy európai viszonylatban Szlovákiában tart az egyik leghosszabb ideig az anyasági szabadság. A nőknek nincs sok lehetőségük részleges munkaidőben dolgozni, mint a fejlettebb országokban.

Akadnak azonban olyan posztok is, ahol a nők a férfiaknál többet keresnek, például az ingatlanügynökségeknél (a nők havi bére 1 324, a férfiaké 1 020 euró).

Ugyanolyan poszt esetében a nők és a férfiak közti legnagyobb különbség a főszakácsoknál mutatkozik (férfiak: 1 303, nők: 747 euró). Persze nem mindegy, hogy valaki egy négycsillagos hotelben vagy egy helyi kisvendéglőben szakács.

Jelentős mértékű eltérések mutatkoznak a csúcsmenedzserek (férfiak: 2 132, illetve nők: 1 405 euró), a kereskedelmi csoportvezetők (1 787, illetve 1 242 euró), a szakácsok (769, illetve 566 euró), a pénzügyi tanácsadók (1 119, illetve 842 euró), az adatbázis-kezelők (1 726, illetve 1 309 euró), a tolmácsok (1 253, illetve 952 euró), a főkönyvelők (1 488, illetve 1 136 euró), a lektorok (1 094, illetve 836 euró) és a termelési szerelők (826, illetve 635 euró) esetében is.