A világ leggazdagabb zenésze lett Bono 1,5 milliárd dollárral, amit főleg a Facebooknak köszönhet. A U2 énekesét Paul McCartney és Madonna követi.

Bono igencsak jól döntött, amikor 2009-ben 86,2 millió dollár értékben Facebook-részvényeket vásárolt, akkor ezzel az összeggel a cég 2,3 százalékos tulajdonosa volt. A befektetés azóta 1,4 milliárd dollárt hozott a muzsikusnak. A The Mirror brit napilap kimutatása szerint összesen 1,5 milliárd dolláros vagyonával Bono a világ változatlanul leggazdagabb zenésze.

A dúsgazdag zenészek versenyében Bono jelentős lépéselőnyre tett szert, hiszen a második helyen álló Paul McCartney vagyonát 1,1 milliárd dollárra becsülik, míg a harmadik Madonna – hozzájuk képest szerényebb – 800 millió dollárnyi vagyon felett rendelkezik.

Az 1976-ban alakult U2 világszerte 180 millió lemezt adott el. Bono már évekkel korábban csatlakozott azoknak a hírességeknek a táborához, akik vagyonuk egy részét jótékony célokra fordítják. Az énekes különösen sokat tett az afrikai gyerekekért és éhezőkért.