A Facebook új mobilalkalmazása 100 karakteres mini híreket küldene – abban a témakörben és attól a médiacsoporttól, amelyet a felhasználó saját maga választ ki.

Már a korai tesztelési szakaszban van a Facebook új szolgáltatása. A közösségi portál személyre szabott mobilalkalmazáson dolgozik, amely a felhasználó által megadott témakörökben eljuttatja a legfontosabb híreket. A hírösszefoglalók mindössze 100 karakteresek lesznek, de egy újabb kattintással a teljes hírt is el lehet olvasni.

A Business Insider úgy tudja, hogy a Facebook néhány médiavállalattal már kapcsolatba is lépett – egyelőre a tesztelésre. Azt nem közölték, hogy a fejlesztésre és a majdani üzemeltetésre mennyi pénzt szánnak, s azt is csak valószínűsítik, hogy még idén elindulhat a szolgáltatás.

A Facebook kimondott célja, hogy versenyre keljen a Twitterrel, ahol 140 karakterben a legfontosabb rövid híreket teszik fel. Erre a célra használják a Twittert a világ vezető politikusai Barack Obama amerikai elnöktől Angela Merkel német kancellárig.