A korábbi találgatásokhoz képest alacsonyabb áron kínálja részvényeit a Waberer’s. A lengyel Link felvásárlásával a régiós pozíciókat akarják erősíteni.

Megkezdődött hétfőn a Waberer’s Internationaltőzsdei részvénykibocsátása. A befektetők június 29-ig jegyezhetik a részvényeket 5100 és 6300 forint közti ársávon – írja a Világgazdaság.

A részvények a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájába kerülnek, az első kereskedési nap várhatóan július 6-án lesz – közölte a Waberer’s sajtótájékoztatóján Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

A bevezetési kérelmet már megkapta a BÉT, várhatóan kedden születik róla döntés. A Waberer’s a tőzsde egyik legfontosabb papírja lehet, a BUX index szokásos szeptemberi felülvizsgálatakor pedig a részvénykosár tagjává válhat.

Az elsődleges kibocsátás során 50 millió euró értékű, legfeljebb 3 088 236 darab újonnan kibocsátandó törzsrészvényt lehet jegyezni.

A nyilvános és zárt körű értékesítésből akár 190 millió eurót vonhat be a Waberer’s és a tulajdonosi kör. A nyilvános jegyzésen hazai lakossági befektetők és a cég munkavállalói vehetnek részt az ajánlattétel 20 százalékáig, a dolgozók fejenként maximum kétmillió forint értékben jegyezhetnek.

Az 50 millió eurós bevételből 32-33 millió a Waberer’s új szerzeménye, a lengyel Link és Link Services teljes felvásárlására megy el – közölte Lajkó Ferenc vezérigazgató. A fennmaradó összeget a Link integrációjára, a tőzsdei bevezetés költségeire, valamint általános vállalati és működőtőke-finanszírozásra fordítják majd.

A Link felvásárlásával a Waberer’s régiós pozícióját kívánja erősíteni, meglévő 3500 kamionból álló flottája 4000 fölé nő majd.