A magyar gazdaság teljesítőképessége a kis- és középvállalkozások innovációs képességének növelésével fokozható – monda Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Az államtitkár kifejtette: az európai uniós fejlesztések közül szinte alig van olyan, amelynek ne lenne szerves része az innováció, a megújulásra való törekvés. A digitalizáció támogatása két operatív programban, az elsősorban humánfejlesztésekre fókuszáló Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban különösen hangsúlyos.

Schanda Tamás konferenciaelőadásában kitért arra is, hogy a jelenlegi fejlesztési időszakban mintegy 40 ezer pedagógus vehet részt digitális kompetenciafejlesztő képzéseken. Legalább 60 ezer digitális eszközt biztosítanak a tanárok és diákok számára. Hazai forrásból pedig további beszerzések segítik a digitális eszközpark bővítését. „Szinte minden köznevelési intézményben korszerű informatikai infrastruktúrát alakítunk ki, megtörténik a digitális képzési módszertanok kidolgozása is” – fejtette ki az államtitkár.

Az innováció és a gazdasági teljesítőképesség a modern világban elválaszthatatlanok – emelte ki Schanda Tamás. Mint mondta, a magyar gazdaság teljesítőképessége jelentősen fokozható, ha sikerül növelni a kkv-k innovációs képességét.

(Forrás: ITM)