Heti programajánlónk: Babel Sound, Csángó Fesztivál, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Campus Fesztivál, ARTplacc, Rosé Fesztivál, Lábatlani Blues Fesztivál, Kannavirág-napok, Fürdőfesztivál, Sárkányhajó Fesztivál, Élmény Fesztivál, Váci Világi Vigalom, Fröccs és Lángos Fesztivál, Alföldi Street Food Fesztivál.

2016. július 19-24. Babel Sound (Balatonboglár)

„Ha unod a hangos fesztiválokat és a tömeget, de szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba… Ha pihenni és feltöltődni vágysz, de nem akarsz unatkozni… Ha unod az agyonhallgatott slágereket, fel akarsz fedezni új hangokat…”

2016. július 19-24. XXVI. Csángó Fesztivál (Jászberény)

Az első hazai rendezvény, amely nyitott a határon túli magyarság kultúrája felé. A Csángó Fesztivál Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Népművészeti Vásárt 26. alkalommal rendezi meg a Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes.

2016. július 20-23. Veszprémi Utcazene Fesztivál

Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át. Veszprémben minden gyerek utcazenész akar lenni. Nem csoda, hisz 17 éve azt látják évről-évre, hogy jobbnál-jobb, izgalmasabbnál-izgalmasabb zenei produkciók szólalnak meg a belváros utcáin, terein.

2016. július 20-24. Campus Fesztivál (Debrecen)

A Campus Fesztiválnak idén is a debreceni Nagyerdő ad otthont. Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly hetvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. Több száz program várja idén is a látogatókat: a legismertebb hazai és külföldi sztárfellépők, humoristák, színészek, filmvetítések, civil utca, gasztro- és borfalu garantálja a minőségi szórakozást.

2016. július 21-24. ARTplacc (Tihany)

Ötnapos kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia. Lampionok, függőágyak, balatoni étel-ital, nappal piknik hangulat, napnyugtától dj-k és buli a fák alatt a parti homokban.

2016. július 21-24. IV. Rosé Fesztivál (Zamárdi)

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Rosé Fesztivált, Zamárdin. A rendezvényen koncertekkel, stand up műsorokkal, valamint finom borokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.

2016. július 22-23. 14. Lábatlani Blues Fesztivál

Idén 14. alkalommal kerül megrendezésre a Lábatlani Blues Fesztivál a Gerenday Kertben. Változatos zenei, családi, gasztronómiai csemegékkel, programokkal várnak minden érdeklődőt.

2016. július 22-23. Kannavirág-napok (Zalakaros)

2016-ban is megrendezik az immár hagyományossá vált Kannavirág napokat és a rendezvény keretein belül a nagysikerű Kannavirág Királynő választást.Zalakaros szimbolikus virága a Kanna virág, melyből évről évre több mint 30 000 tő díszíti a várost.

2016. július 22-24. XXIII. Fürdőfesztivál (Harkány)

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legnépszerűbb tradicionális eseménye, a Fürdőfesztivál mindenki számára kínál valami érdekes eseményt. Családi- és gyermekprogramok, vizes pólós szépségverseny, pocak szépségverseny, kulturális programok, könnyűzenei koncertek, medence melletti tánc- és nótaműsorok gazdagítják a kínálatot. v

2016. július 23. Sárkányhajó Fesztivál (Szombathely)

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Sárkányhajó Fesztivál Szombathelyen. A rendezvényen ismét versenybe szállhatnak a csapatok, hogy megtudják kik a legjobbak.

2016. július 23-24. Élmény Fesztivál (Budapest)

Alig két hét alatt több mint 3000 autós érdeklődött és jelezte, hogy ott lesz az Élmény Fesztiválon tartandó Országos Márkafüggetlen Autóstalálkozón. A márkapárbajok mellett ahol a BMW-sek, Hondások, Opelosok, Suzukisok és a Volkswagenesek mérettetik meg magukat, egész napos programok fogadják a kilátogatókat. Délelőttől kora délutánig az adrenalin függők Drift Taxizhatnak, de lesz ingyenes gokartverseny is. A SimHouse profi szimulátoraival települ ki, az előregisztrált pilóták egy WTCC-s szimulátor bajnokságban vehetnek részt.

2016. július 22-24. XXIV. Váci Világi Vigalom

A Madách Imre Művelődési Központ szervezésében, 4 színpadon zajló műsorokon kívül templomi koncertek, kísérő rendezvények, valamint állandó és időszaki kiállítások is gazdagítják a programkínálatot. Bőséges és változatos gasztronómiai kínálat és igényes vásári forgatag teszi teljessé a hangulatot.

2016. július 21-24. Fröccs és Lángos Fesztivál (Budapest)

Ezen a júliusi hétvégén mindenki kedvenc nyári itala, a fröccs kerül a középpontba a Ráday utcában. Kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, hosszú lépés, házmester… kinek-kinek kedve szerint. Nem is akármilyen borokból készül a szomjoltó: Juhász, Haraszti, Gere, Tamás, Bárdos, Nimfeum, Hilltop, Neszmély, Thummerer, Vylyan és Jekl Pincészetek boraiból. Helyben sütött friss, finom lángost kínálnak az összes megszokott és szokatlan ízesítéssel.

2016. július 22-24. I. Alföldi Street Food Fesztivál (Albertirsa)

A lassan egy évtizede fejlődésnek indult és mára virágzó hazai gasztronómia esszenciájának számító eseményre az Alföldön – és Albertirsán – első ízben kerül sor, ahol egy időben és egy helyen vonultatják fel a környék és az ország legjobb Streed Foodosait, borászatait, kézműves sörözőit, kézműves élelmiszer termékeit, termelőit.