Országos bankszimulációs versenyen tesztelhették tudásukat az egyetemi és főiskolai hallgatók. A K&H diákkupán elsőként online, majd élő döntőn bizonyíthatták a 3 fős csapatok. A legsikeresebb „bankvezetőknek” a Corvinus Egyetem és a CEU diákjai bizonyultak.

A pénzügyi megmérettetésre idén összesen 254 csapat 754 hallgatója jelentkezett, hogy beleülhessen a virtuális bankvezetői székbe. A K&H diákkupa selejtezőin és középdöntőjén üzleti szimulációs szoftver segítségével mutathatták meg a diákok, hogy mennyire jártasak a banki alaptevékenységek, a biztosítási üzletág és a befektetések világában. A döntőben, ahová az online fordulók 10 legjobban teljesítő csapata kerülhetett, a banki vezetőkből álló zsűri arra volt kíváncsi, hogy milyen ötletekkel állnak elő a megadott témák kapcsán, valamint ezt mennyire meggyőzően tudják bemutatni.

A felnőtt generáció feladata és felelőssége, hogy az elméleti oktatás mellett hasznos gyakorlati tudást is biztosítson a fiatalok számára, hiszen ezáltal lehetnek később sikeresek munkájukban, és élhetnek teljes életet. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett K&H diákkupával a bank ebben szeretné támogatni és motiválni a pénzügyi szektor iránt érdeklődő diákokat – mondta Végh József, a K&H humánpolitika igazgatóságának vezetője.

A döntőbe jutott hallgatók saját prezentációban mutatták be, hogyan lehet meggyőzni egy lakossági ügyfelet arra, hogy bankot váltson, valamint vitafórumon érvelhettek arról, hogy szükséges-e a személyes kapcsolat a bankolásban. Ezeken kívül a diákok tudását és készségeit szakmai feladatokkal, valamint numerikus teszt segítségével is mérték.

A legjobbnak a Concordance csapat bizonyult, így Ferhan Gábor, Juhász Bálint és Pavelka Alexandra részt vehet egy belgiumi hétvégén, melynek keretében többek között a K&H anyavállalata, a KBC központjába is ellátogathatnak. A többi döntős is értékes ajándékokkal gazdagodott: a második helyezett csapat tagjai tabletet, a harmadik helyezettek elektronikai utalványt, míg a többi résztvevő különleges élménykupont kapott.