A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét.

A társaság által kibocsátott alapok vezető forgalmazója továbbra is a CIB Bank marad.

Az alapkezelő a negyedik legnagyobb szereplő az országban, az év végén több mint 480 milliárd forintnyi vagyont kezelt 42 befektetési alapban – ismertették.

Komm Tibor, az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy anyavállalatuk hosszú időre visszanyúló tapasztalattal rendelkezik az ESG (társasalmi és környezettudatos) befektetések terén, amit szeretnének minél jobban kiaknázni termékfejlesztési és vagyonkezelési folyamataikban.

Saverio Perissinotto, az Eurizon vezérigazgatója rámutatott: a társaság gyorsan növeli nemzetközi jelenlétét Európában és világszerte; Magyarország fontos része kelet-európai fejlesztési stratégiájuknak.

Az Eurizon az Intesa Sanpaolo Csoport vagyonkezelésre specializálódott tagja; a cégcsoport által kezelt vagyon világszerte 452 milliárd eurót tett ki 2020 december végén. Az Eurizon a világ 8 országában rendelkezik leányvállalattal, és további 16 országban van jelen helyi fiókokon, kereskedelmi irodákon, külső forgalmazói és együttműködési megállapodásokon keresztül.

(Forrás: MTI)