A Budapesti Vállalkozók Napjával vette kezdetét hétfőn a jubileumi, tízedik Fiatal Vállalkozók Hete. A 18 és 40 év közötti fiatalokat megszólító ingyenes rendezvényen várhatóan idén is közel tízezren vesznek majd részt. Országszerte 10 helyszínen várják az érdeklődőket – tájékoztatott a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ).

A mindenki számára ingyenesen látogatható eseményen ezúttal is a gazdasági utánpótlás-nevelés, így a vállalkozásösztönzés, a mentorálás és a továbbképzés kerül a középpontba.

Kovács Patrik FIVOSZ- és Krisán László BKIK-elnökkel készített interjúinkat itt olvashatja.

A Fiatal Vállalkozók Hete tematikus napjain a fiatalok inspirációt meríthetnek egy startup, egy cég beindításához. A hétfői Budapesti Vállalkozók napja után kedden az Üzlet és Karrier napját, szerdán a Digitális E-Volució napját, csütörtökön pedig a Vállalkozz Határok nélkül napot tartják majd meg.

A kiemelt előadók közt találjuk Krisán Lászlót, a BKIK elnökét, Béres Alexandra fitneszedzőt, Schiffer Miklós divattanácsadót és Oláh Zsanettet, a Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatóját is.

A Fiatal Vállalkozók hete összesen tíz helyszínen várja az érdeklődőket. Budapest mellett Győrben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron, Nyíregyházán, és Zalaegerszegen is programokkal készülnek.

Pénteken átadják az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetését, az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat is.

Az eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week nemzetközi mozgalom keretében kerül sor. A programsorozatot már tíz éve rendezi meg a FIVOSZ, és idén először a Budapesti BKIK is társszervező – olvasható a FIVOSZ közleményében.