Majdnem hárommillió utas véleményét összesítve kiderült, melyek a világ legjobb luxusszállodái. Egy budapesti hotel is bekerült a top 10-be.

Harmadik alkalommal publikálta a luxushotelekről szóló jelentését a ReviewPro  társaság. A cég 2,713.414 online vendégértékelést gyűjtött össze 2015-ből.

Az értékelés 2 690 szállodát érintett, amelyek 159 luxusmárkához tartoznak, a vizsgálat azonban nem terjedt ki a luxus apartmanhotelekre – írja a  Turizmus Online.

A vendégek elégedettsége alapján a legjobban teljesítő nagy luxusszállodamárka a Four Seasons lett 93,2 százalékkal, míg a 20-nál kevesebb egységet tömörítő kis márkák esetében a Library Hotel Collection vitte el a prímet 96,1 százalékkal.

A top 25 nagy márkák között több olyan is akad, amelynek hazánkban is működik egysége, ilyen a Four Seasons, a The Ritz-Carlton, a Kempinski Hotels és az InterContinental Hotels Group.

Az önálló luxushotelek között a Belmond Palacio Nazarenas és a Spicers Peak Lodge került az élre, 98.1 százalékkal. Ezen a listán az előkelő hatodik helyen szerepel a budapesti Aria Hotel 97,5 százalékos teljesítménnyel.

A hoteleket szolgáltatási színvonal, ár, elhelyezkedés és tisztaság alapján is rangsorolták. Az Aria Hotel a szolgáltatási színvonala alapján szintén a hatodik helyre került, míg a budapesti Four Seasons Gresham Palace az elhelyezkedése miatt került be a legjobb 20 közé.

A top100 értékelt luxushotel közül a legtöbb Kínában található (23), második helyen a Maldív-szigetek (11), harmadikon az Egyesült Királyság (6) áll.