2018. szeptember 17-én a Budapest Főváros Kormányhivatal egy évre eltiltotta a Real Reisen Utazási Iroda Kft.-t az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől. A csőd 62 utast érint.

A Real Reisen Utazási Iroda Kft. a hatályos jogszabályoknak megfelelően az utazási irodák részére előírt vagyoni biztosítékkal rendelkezik az Aegon Biztosító társaságnál. Az utasok kárigényükkel az Aegon Biztosító társasághoz fordulhatnak – írja a turizmus.com.

A külföldön tartózkodó utasokat az iroda ígérete szerint biztosító partnerével együttműködve hazaszállítják, és a biztosító a befizetett részvételi díjakat is visszafizeti.

42 utas hazautaztatásáról kell gondoskodni. Minden utas az Aegon Biztosító által szervezett és finanszírozott külön autóbusszal érkezik haza Görögországból. Az utazási iroda tájékoztatása alapján ezen felül 20 itthon maradt utast kell kártalanítani.

A károsultaknak 30 nap áll rendelkezésére a szükséges iratok benyújtására. Amint pontosan meghatározzák a kártérítés mértékét, megkezdik a kárkifizetéseket.