Sok pénz kerül vissza a turizmusba, ennek következtében a szállások, szolgáltatások terén, valamint az éttermeknél is minőségi javulás tapasztalható – mondja Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke.

A minőségi turizmus működtetésének alappillére a turizmusban a megfelelő szakemberek megtartása és képzése, piacképes bérekkel, folyamatos életpálya-modellek biztosításával – állítja Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke a turizmus.com-nak adott interjúban.

A második nagy kihívásnak azon lehetőségek megtalálását nevezi, amelyekkel „a környező európai országokkal versenyképesen olyan kulturális, gasztronómiai, illetve egyéb turisztikai szempontból széles látogatói létszámot biztosító eseményeket tudunk nyújtani, amik lehetővé teszik a fejlődést az ágazatban”.

„Versenyelőnyként elsősorban a biztonságot emelném ki, emellett borkultúránkat, a széleskörű szórakozási lehetőségeket. Továbbá a vidéki turizmusban látok sok kiaknázatlan potenciált, amelynek a megerősítése tovább színesítené a lehetőségeinket a piacon” – mondja Ruprecht László, aki egyben a Magyar Turisztikai Szövetség kurátora.