A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első euróalapú részvénykibocsátására készül a budapesti székhelyű ingatlanbefektető, az Adventum, amely a tervek szerint még az idén tőzsdére lépne – közölte a társaság.

Az Adventum Csoport kelet-közép európai ingatlanbefektetésekre összpontosító befektetési alapkezelő társaság, tulajdonosait kizárólag a menedzsment tagjai alkotják.

A társaság tavaly júniusban 280 millió euró értékben 4 csehországi és 18 magyarországi ingatlanból álló, a Tesco által fémjelzett kiskereskedelmi parkot vásárolt.

Az akvizíciót követően indították el az előkészítő folyamatot annak érdekében, hogy a társaság részvényeit nyilvános ajánlattétel (IPO) keretében még 2023-ban bevezessék a BÉT prémium kategóriájába – írták.

Bárány Kristóf, az Adventum alapító partnere szerint a kibocsátó a prémium kategóriás tőzsdei bevezetés minden kritériumának megfelel.

Ezzel a befektetési lehetőséggel az Adventum elérhetővé kívánja tenni befektetési termékeit a lakossági befektetők számára, és egyben bővíteni szeretné a már meglévő, alapvetően szakmai befektetők számára elérhető kínálatát – közölték.

A magyarországi Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt., valamint a máltai bejegyzésű Adventum International Ltd. több mint 700 ezer négyzetméternyi kereskedelmi és iroda ingatlant birtokol alapjain keresztül a térségben. A hat befektetési alapjában összesen 1 milliárd eurót meghaladó vagyont kezel.

(Forrás: MTI)