A BÁV Zrt. az április végén aláírt szerződés értelmében megvásárolja az OREX-Zálog Zrt.-t és a tulajdonában álló OREX-Zálogkereskedelmi Kft.-t, a tranzakció lezárásához szükséges felügyeleti engedélyeztetési eljárás már elindult.

A BÁV tájékoztatása szerint a tranzakció sikeres lezárásához a Magyar Nemzeti Bank engedélye szükséges, az MNB jóváhagyásáig a két vállalat továbbra is zavartalanul és egymástól függetlenül működik. A felvásárlás nyomán több mint száz fiókból álló, egységes szolgáltatási hálózat jön létre. A záloghitelezéssel közel tíz éve foglalkozó OREX-Zálog Zrt. megvásárlása a BÁV szolgáltatásainak további fejlesztését teszi lehetővé – közölték.

A BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. záloghálózata jelenleg 82 saját és 14 közvetítői zálogfiókkal üzemel országszerte. Az OREX-Zálog Zrt. 30 fiókot tart fent, amelyből 20 a fővárosban van. Az OREX-csoport többi tagvállalatát, az OREX Óra-Ékszer Kereskedőház Zrt.-t és az OREX-Ingatlan Kft.-t az akvizíció nem érinti – írták. 

A BÁV Zrt. 2015-ben 5,64 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 7,80 milliárd forint után. A tavalyi évet 744 millió forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, míg 2014-ben 551 millió forint volt a nyeresége. A társaság dolgozóinak átlagos létszáma 420 volt tavaly. (MTI)