Az év első tíz hónapjában másfélszeresére növelte e-kereskedelmi partnereinek számát a Barion a 2019-es évhez képest, melynek eredményeként a társaság online fizetési rendszerét már több mint 9 ezer magyar és közel ezer külföldi internetes áruház használja.

Az elektronikus fizetési megoldásokat fejlesztő és üzemeltető cég közleményében megjegyezték: az online fizetéseknél használatos Barion tárcát is egyre többen veszik igénybe, a felhasználók száma a 300 ezres határt súrolta október végén.

Kiss Sándor, a Barion Payment Zrt. vezérigazgatója úgy gondolja, hogy az e-kereskedelmi forgalom a továbbiakban is emelkedni fog, hiszen egyre több árutípus lesz elérhető az interneten, rengeteg hagyományos kereskedő nyit az online értékesítés irányába. A jelenlegi helyzet maradandó változásokat hozhat a fizetési szokásokban, várhatóan kulturálisan egyre elfogadottabbá válnak a készpénzmentes fizetési módok itthon is – jegyezte meg a vezérigazgató.

A Barion közleményében a GKI Digital közelmúltban közétett felmérésének adatait is idézték, miszerint az év első felében a netes vásárlások forgalma az országban meghaladta a bruttó 355 milliárd forintot, ami közel 35 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest. Az aktív online vásárlók száma elérte a 3,35 millió főt ugyanezen kutatás szerint.

A fintech cég jelenleg Magyarországon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában is aktív. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Barion Payment Zrt. tavaly 322,68 millió forintos nettó árbevételt ért el az előző évi 160,27 millió forint után. Eredménye negatív volt, a 2019. évet 218,7 millió forint üzemi szintű veszteséggel zárta a 2018-as 163,1 millió után.

(Forrás: MTI)