A hét konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

2016. január 26. 2016: Ez már tartós növekedési pálya? (Boscolo, Budapest, Erzsébet krt. 9.)

Minden, amit egy vállalkozónak, cégvezetőnek 2016 üzleti trendjeiről, kormányzati terveiről, hitel- és pályázati forrásokról tudni lehet és tudni érdemes!

2016. január 26. Vállalkozói Adófórum: Az adó-és járulék jogszabályok változása (Nomina 3P Oktatásszervező és Szolgáltató Zrt., Budapest, Gizella út 36., első emelet aula)

A délelőtti előadások témái az adózás rendjéről szóló tv.(Art) 2016. évi változásait és az új pénzügyi-ágazati közfelügyeleti rendszer céljait, kialakításának jelenlegi állapotát taglalják. A délután folyamán a személyi jövedelemadó, a szociális hozzájárulási adó, a járulékok, az általános forgalmi adó és a társasági adó változásai kerülnek terítékre a NAV szakemberei által tartott előadásokon.

2016. január 26. A társadalombiztosítás-, az adótörvények és a számviteli törvény 2016. évi változásai (Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Kaposvár, Anna u. 6. II.em.)

Az adótörvények és a számviteli törvény 2016. évi változásairól tart előadást Somogyi Sándorné TB szakértő és Nagy Aladárné Okleveles könyvvizsgáló.

2016. január 26. Szakképzési hozzájárulás fórum (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Konferenciaterem, I. em., Veszprém, Radnóti tér 1.)

A fórumon a tanulók gyakorlati képzésénekről és a szakképzési hozzájárulási kötelezettség csökkentésének feltételeiről, lehetőségeiről, a szakképzési hozzájárulásról szóló törvény 2016-ban életbe lépő változásairól és az új csökkentő tételek igénybevételének szabályairól hallhatnak előadásokat az érdeklődők. Szó esik a szakképzési hozzájárulásra nem kötelezett, egyéb szervezetek gyakorlati képzés utáni normatíva igényléséről. A témák között szerepel a tanulószerződés és együttműködési megállapodás kötésének feltételei illetve gyakorlati példákon keresztül történő bemutatása.

2016. január 26. Adóváltozások (Balassa Bálint Szakközépiskola Esztergom, Szent I. tér 7-9.)

NAV szakemberek tartanak tájékoztatást a személyi jövedelemadóról, az ART-ról, a járulékokról, az ÁFA és társasági adó 2016. évi változásairól.

2016. január 26. Útjára indul az Innovációs Fórum (Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza E-os Európa Klub, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A most alakuló fórum lehet a találkozóhelye azoknak a megyei és regionális vállalkozóknak, akik tudják, hogy cégük fejlődéséért tenniük kell, folyamatos fejlesztéseket, innovációkat kell megvalósítaniuk. A fórum meghatározó megyei vállalkozásvezetők részvételével és egy világszerte használt és elismert innovációs szolgáltatás bemutatásával indul útjára január 26-án 14 órakor.

2016. január 27. Online lojalitás programok workshop (Mozsár Kávézó, Budapest, Mozsár u. 2.)

Online vásárlói nem térnek vissza. Csak az ár fontos nekik. Vendégként vásárolnak. Ismerősek ezek a problémák?

2016. január 27. 2015. és 2016. évi bevallásokkal kapcsolatos tudnivalók (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, II. emeleti konferenciaterem, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamarában működő Számviteli Klub és az Enterprise Europe Network Szeged rendezvényén az érdeklődő vállalkozások megismerhetik a 2015. évi egyéni vállalkozókkal kapcsolatos bevallások, valamint a 2016. évben benyújtandó bevallások főbb változásait.

2016. január 27. Kamarai Szalon: Hogyan éljünk tudatosan? (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István utca 10/A)

Tudatosság mint elérendő cél, a tudatossághoz vezető út lépései, élet a teljes tudatosságban…

2016. január 28. Hogyan csökkenthető a munkahelyi stressz? (Somogy Megyei Kereskedlemi és Iparkamara Székház, Kaposvár, Anna u. 6.)

A stressz kezelésének lehetőségeiről, a különböző személyiségtípusokról és a tipikus viselkedési sémáikról tanulhatunk az SKIK által megrendezésre kerülő eseményen ahol alkalmunk nyílik rá, hogy elsajátítsunk bevált konfliktuskezelései és feszültség-levezetési módszereket is.

2016. január 28. „CSR másképpen” workshop (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székház, Budapest I. Krisztina krt. 99. I. emelet, 109 terem.)

A workshop célja: közös gondolkodás, az adományozás vállalati és egyéni felelősségvállalásának kérdéséről. Beszélgetés kétségekről, lehetőségekről. Új megközelítések bemutatása a civil szervezetek és a vállalkozások jó szolgálati együttműködésének megvalósítása érdekében.

2016. január 28. EU-pályázatok Fóruma − 2016 (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Budapest, I. kerület, Krisztina körút 99.)

Állítólag 2016-ban minden 2014-2020-as EU költségvetési ciklusra a hazai vállalkozásoknak megígért forrásokra kiírják a pályázatokat. 2016-ban már nem csak a vissza nem térítendőket, a visszatérítendőket is elindítják. Soha nem látott pályázati dömping várható a GINOP, a VEKOP, és a VP keretein belül. De jelentős pályázati forrásokban érdekeltek a vállalatok a TOP és a KEHOP témáiban is. Már Budapest és Pest megye vállalkozói is figyelhetnek, s rövidesen készen áll az EU-s forrásokhoz kapcsolódó, jelentős pénzügyi eszközök által megtámogatott vállalkozásfinanszírozási rendszer is.

2016. január 28. Munkaügyi Klub (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Baross III. terem)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége 2016. évben is folytatja munkaügyi rendezvénysorozatát. A munkaügyek világa című klub várja az érdeklődőket a munkaügyi szakmát érintő 2016. év elejei jogszabályváltozások (munkajog, társadalombiztosítás, adó stb.) és a Munka Törvénykönyvének várható módosításainak áttanulmányozására.

2016. január 28. Marketing kampányok szervezése – Marketing Klub ülés (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Konferenciaterme, Veszprém, Radnóti tér 1. I. em.)

A Marketing Klub évnyitó ülésén a marketing kampányok megszervezése lesz a téma. A klubülésre elfogadta a felkérést a CooperVision világméretű vállalkozás magyarországi képviselete, amely a cég téli marketingkommunikációs kampányát mutatja be.