A fővárosban a Váci úti irodafolyosó egyik emblematikus irodakomplexuma, a Green Court Office irodaház 77,1 millió euróért kelt el – közölték a tranzakcióban érintett felek.

A francia SCPI Affinités Pierre ingatlanbefektetési társaság képviseletében a Groupama Gan REIM vásárolta meg a Codic Hungary és a Pesti Házak Kft. projekttársaságtól az irodaházat.

A két épületből álló együttes, amely 20 181 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, hétfőn elnyerte a 24. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját „Vegyes Funkciójú Épület” kategóriában.

A Green Court Office két irodaépületében jelenleg nyolc nemzetközi bérlő van, köztük a világ egyik legnagyobb szeszesital-forgalmazója, a Diageo Group.

Jean-François Houdeau, a Groupama Gan REIM vezérigazgatója elmondta: a Váci úti ingatlanegyüttes megvásárlása az SCPI Affinités Pierre második közép-európai és harmadik külföldi befektetése.

Thierry Behiels, a Codic International vezérigazgatója megjegyezte, ez a tranzakció nemcsak a fejlesztési stratégiájuk visszaigazolása, de egyértelmű visszajelzés arra is, hogy a pandémia és a gazdasági nehézségek ellenére van befektetői érdeklődés a budapesti irodapiacon.

Hozzátette: a Codic tovább folytatja értékalapú városrehabilitációs fejlesztéseit a fővárosban. 2023 tavaszán átadják a 19. századi budai iskolaépületet integráló Margit körúti iroda- és lakásfejlesztésüket, a Homeworköt, a Váci úton pedig várhatóan 2025-re befejezik a Modiano cigarettagyár épületét rehabilitáló irodaprojektet.

A budapesti központú Codic Hungary a Codic International tagvállalata, a nemzetközi cégcsoport 1970 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel. A cégcsoporthoz Európa-szerte számos többfunkciós irodakomplexum, businesspark, bevásárlóközpont tartozik. A Codic Magyarországon, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban és Spanyolországban is aktív: körülbelül 1,2 millió négyzetméter ingatlant fejlesztett az elmúlt 15 évben.

Magyarországon 2007-től van jelen a Codic, amely Budapesten vegyes fejlesztésű, A kategóriás irodákat, valamint prémium minőségű lakóépületeket épít. A folyamatban lévő projektekkel együtt a Codic 53 100 négyzetméter irodaterületet és mintegy 300 prémiumminőségű lakást fejleszt.

A Pesti Házak Zrt. 2003 óta aktív szereplője a budapesti ingatlanpiacnak. Az alapítás óta a vállalat 11 sikeres társasházfejlesztést tudhat maga mögött.

A Groupama Gan REIM, a francia pénzügyi piacokat felügyelő hatóság, az AMF által engedélyezett portfóliókezelő, amely széles befektetői ügyfélköre számára ingatlanok strukturálására, fejlesztésére és kezelésére szakosodott.

Az Affinités Pierre SPCI egy fix tőkéjű ingatlanbefektetési társaság olyan befektetők számára, akik legalább nyolcéves befektetési időszakra akarnak kereskedelmi ingatlanokat vásárolni.

(Forrás: MTI)