Jelentős sikert ért el a Rakuten Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazásának aktivitása a labdarúgó vb ideje alatt. A szolgáltatásban 4,3 millió felhasználó összesen 42 millió tippet adott le.

A játékosok a leadott tippek után pontokat kaptak. Azon résztvevők érték el a legmagasabb pontszámot, akik a legtöbbször tudták tökéletesen megjósolni a mérkőzések végeredményét.

A ranglista lehetőséget nyújtott a felhasználóknak arra, hogy valós időben követhessék tippjeiket, és össze is hasonlíthatták a többi focirajongóéval szerte a világon.

A játék győztese a bolgár Dejan Jankov lett, aki 112 pontjával 4,3 millió Viber-felhasználót utasított maga mögé a globális ranglistán.

A globális ranglista játékosai a világbajnokság mérkőzéseinek 53 százalékában tippelték meg helyesen a meccs győztesét, 7,8 százalékban pedig a pontos végeredményt.

A Németország-Svédország mérkőzés kiemelkedik a többi közül, itt a felhasználók 27 százaléka jósolta meg hiba nélkül a végeredményt. A legnehezebbnek az Anglia-Panama meccs bizonyult, a felhasználók mindössze 0,02 százaléka tudta megtippelni a pontos végeredményt.