A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide Inc. felvásárlását.

A megállapodás értelmében a Monster továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül, így magyarországi érdekeltségeikben sem lesz változás.

A bejelentés szerint a 39 országban, így hazánkban is jelen lévő Randstad Holding részvényenként 3,40 amerikai dollárért, azaz összesen mintegy 429 millió dollárért vásárolta fel a Monster Worldwide Inc.-t, a világ egyik vezető karrierportálját.

Az egyesülés komoly mérföldkő a Randstad életében, az akvizíciónak köszönhetően egyedülálló portfólió alakul ki a HR-szolgáltatások területén, mely jelentősen megkönnyíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását. „A gyorsan változó technológia korszakát éljük, a vállalatoknak is új, jobb utakat kell találniuk a tehetségek felkutatására és bevonzására – mondta el Jacques van den Broek, a Randstad Holding vezérigazgatója. – A Monster vezető iparági technológiájának, digitális, közösségi és mobil megoldásainak köszönhetően nagyon jól kiegészíti a szolgáltatásainkat. Az egyesülés pontosan illeszkedik a digitális lehetőségek kiaknázását célzó stratégiánkba, mellyel közelebb hozhatjuk egymáshoz a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot.”

A Monster húsz éves működését követően jelenleg több mint 40 országban van jelen. A két vállalat szorosabb együttműködését a Monster Worldwide Inc. is előrelépésként üdvözli. „Az összefogással mi magunk is hatékonyabban teljesíthetjük küldetésünket, hiszen még több embernek segíthetünk megtalálni a számára legmegfelelőbb állást. Örülök, hogy a Randstaddal dolgozhatunk együtt, és munkatársaink a jövőben egy nagyobb és színes szervezeti kultúrával rendelkező cég részei lehetnek” – mondta Tim Yates, a Monster vezérigazgatója.