Tavaly 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők a Magyar Fürdőszövetség adatai szerint.

Az árak tavaly sem nőttek jelentősen, ahogy idén sem lesz általános áremelés, néhány fürdőben azonban a szolgáltatások bővülése miatt drágábbak lehetnek egyes belépőjegyek – mondta Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Tavaly a szövetség tagjainak árbevétele meghaladta az 52 milliárd forintot, országosan pedig a fürdők közel 144 milliárd forint bevételt értek el. Országosan 40 millió fürdőbelépőt értékesítettek – olvasható a Turizmus.com-on.

Az összes árbevételen belül a fürdőszolgáltatások nettó árbevétele 7 százalékkal nőtt. A gyógyszolgáltatások iránti igény fél százalékkal csökkent ugyan, 3,5 millió gyógyszolgáltatást vettek igénybe a vendégek 2016-ban, de az erre jutó árbevétel mégis fél százalékkal nőtt.

Az eredmények jónak mondhatóak, mivel 2015-ben a fürdők látogatottsága és bevétele jelentősen nőtt, az időjárás is nagyon kedvezett a forgalom növekedésének, 2016-ban viszont hűvösebb és csapadékosabb volt a nyár.

A SZÉP-kártya felhasználása 2,6 milliárd forint volt a szövetség tagjainál, 6,5 százalékkal magasabb az előző évinél.

A fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyét 2015-ig 21 magyarországi fürdő szerezte meg, 2016-ban már 31 fürdő rendelkezett ilyen minősítéssel.

Magyarországon 550 fürdőegység működik, ezekben 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak.