A Budapest-New York útvonal az egyik legkeresettebb a Skyscanner repülőjegy-kereső oldal statisztikái szerint, a legtöbben Bali és London között repülnének.

A népszerű keresőoldal azokat az útvonalakat gyűjtötte ki, amelyek iránt nagy a kereslet, ennek ellenére jelenleg nincs közvetlen összeköttetés a városok között – írja az airportal.hu.

A leginkább keresett útvonal a London és Bali, Denpasar közötti, erre az oldal szerint 1,6 millióan kerestek rá az elmúlt időszakban. Ezt követi 1,5 milliós kereséssel a Manchester és Bangkok közötti járatpár, de millió fölötti keresést regisztrált a Skyscanner a Varsó-Bangkok útvonalon is.

Az abszolút negyedik helyen a New York és Bangkok közötti járat végzett 522 ezer kereséssel. A Budapest-New York útvonal az ötödik helyen végzett 326 ezer kereséssel.

Budapest és New York között legutóbb az American Airlines üzemeltetett járatokat 767-es Boeingekkel 2011 áprilisától a nyári menetrendben, majd 2012-ben részben a Malév csődje miatt nem nyitotta újra az útvonalat.

Azóta nincs New Yorkkal közvetlen összeköttetés. A Külügyminisztérium adatai szerint tavaly 265 ezer amerikai szállt meg Magyarországon. Évente 600 ezer ember veszi igénybe a Magyarország és Észak-Amerika közötti légi járatokat.