Külföldön terjeszkedik Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő startupja, a Rendi.hu.

A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800 ezer euró (247 millió forint) tőkével járul a Rendi nemzetközi terjeszkedéséhez.

A 2018-as év nagyszabású tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál a vállalat.

„Az itthon jól bevált, kapacitás megosztáson alapuló sharing economy üzleti modellt fogjuk alkalmazni a V4-ek térségében: Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveink ambiciózusak, célunk 2020 végére a négy országban együttvéve a havi 35 ezer megrendelés elérése – mondta Csillik Timur, a Rendi.hu ügyvezető igazgatója.

A támogatás fennmaradó részét a startup hazai és nemzetközi versenyképességének növelésére fordítja.

Az ország legnagyobb online takarítószolgálatának lendületes fejlődését mi sem bizonyítja jobban, hogy a kezdeti fővárosi és agglomerációs terület után röviddel már Győrben, Szegeden és Debrecenben is elérhető a szolgáltatás. A tavalyi év során több mint 200 foglalkoztatott takarítóval közel 13 ezer megrendelést teljesítettek, az ügyfeleik maximális megelégedettségére.

A 2018-as évben a nemzetközi terjeszkedésen túlmenően, a kereset-kínálat egyensúlyához mérten szeretnék bővíteni a munkavállalóik számát is.