Októberben 11 341 használt import személyautó került forgalomba Magyarországon, ami tavaly októberhez viszonyítva 24 százalékos visszaesés – közölte a JóAutók.hu a DataHouse adatai alapján.

Az év első tíz hónapjában 110 264 használt személyautó került be az országba, 17 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

A használtautó-piactér előrejelzése szerint a drasztikus járványügyi szigorítások elkerülése esetén éves szinten 125 ezer használt autó behozatalára lehet számítani az idén, ami 20 százalékkal marad el a tavalyitól.

A koronavírus második hullámának hatására ismét jelentősen erősödött a bizonytalanság az autópiacokon. Míg az előző hónapokban mintegy tíz százalékos volt az elmaradás az előző évi volumenekhez képest, addig a hagyományosan legaktívabb hónapnak számító októberben a használtautó-import elmaradása elérte a 24 százalékot – fejtette ki Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Felidézte, hogy az óvatosság erősödése az újautó-piacon is tetten érhető; míg szeptemberben 19 százalékkal több, októberben 4 százalékkal kevesebb új személygépkocsit adtak el, mint egy évvel korábban. Az év első tíz hónapjában mintegy 102 ezer új személyautó került forgalomba Magyarországon, ami éves összevetésben 20 százalékos csökkenés.

(Forrás: MTI)