Közel 300 tanuló vehette birtokba a gyönki iskola sporttermét, amelyet a helyi kórusnak köszönhetően újítottak fel. A projektet 21,5 millió forinttal támogatta a Duna Aszfalt.

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagintézménye 14 település, 285 tanulójának nevelését, oktatását, művészeti képzését végzi. Az iskola berkeiből indult az országos és határon túli sikereket is elért Harmónia Rend-Band Gyermekkórus és Zenekar. A zenekar számára 2017 februárjában jött el az igazi áttörés, amikor a P. Mobil A Zöld, a Bíbor és Fekete című dalát adták elő a Suli-farsangon. Két héttel később már az egész ország hallott róluk, még a határon túli hírportálok is írtak a csapatról.

A kiemelkedően tehetséges gyerekekből álló könnyűzenei formáció az idei Országos Mérnökbálon keltette fel a Duna Aszfalt képviselőinek figyelmét. Az éves céges rendezvényre meghívott Harmónia Rend-Band tagjai a fellépésük után meséltek az iskola sporttermének állapotáról. A rendkívül rossz állapotban lévő sportterem felújítását a Duna Aszfalt, Magyarország egyik vezető nagyvállalata közel 21,5 millió forinttal támogatta.

A Duna Aszfalt az elmúlt években több mint 100 millió forintot költött egészségügyi támogatásra. A tiszakécskei útépítő vállalat két területtel foglalkozik kiemelten: a gyermekek támogatásával és a sport szponzorációjával. A cég számára a fiatal tehetségek felkarolása, segítése, a jövő építése meghatározó. Az elmúlt években a női raftingcsapat mellett a magyar karatebajnokságot is szponzorálták, de a Miskolci Rally szervezésében is szerepet vállaltak. Pártfogoltjaik között tudhatják a tiszakécskei foci- és a kecskeméti kosárlabdacsapatot, de a WTCR-ből ismert Szabó Zsolt is patronáltjuk. 2016-ban egy esélyegyenlőséget és integrációt elősegítő nyári gyermektábort támogattak, idén pedig 19 millió forinttal finanszírozták a Kárpátaljai Szövetség 250 fős rehabilitációs gyerektáborát.

Az ünnepélyes átadón került sor a 21,5 millió forintos támogatás jelképes átadására. A szimbolikus óriáscsekket Lehel Zoltán, a vállalat innovációs főmérnöke és szóvivője adta át Bán Tamás intézményvezetőnek.

,,A Duna Aszfalt társadalmilag is felelős vállalatként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki, legyen szó közlekedésbiztonságról, sportról, egészségügyi területekről vagy tehetséggondozásról. Cégünk kiemelkedő támogatásának és kollégáink készséges szerepvállalásának hála szeptembertől már a megújult sportteremben tornázhatnak a tanulók” – mondta el Lehel Zoltán.