2018-ban 21 százalékkal, vagyis 4,17 milliárd forintra nőtt a Szállás.hu online szállásfoglaló oldal árbevétele az előző évhez képest, a vendégéjszaka-foglalások száma pedig meghaladta az egymilliót.

A Szallas.hu tavaly már a környező országokban is elkezdte működését: felvásárolták lengyel vetélytársukat, amely azóta már technológiai és szervezeti értelemben is a részükké vált. Idesorolható még a Travelminit International SRL-ben szerzett tulajdonrész is, amelynek révén a középtávú cél a piacvezető pozíció megszerzése Romániában. A Travelminit tavaly duplázott: bevétele átlépte a 200 millió forintot, miközben az egyik legnagyobb üdülésicsekk-elfogadó is lett.

A dinamikus külföldi terjeszkedés 2019-ben is cél: a Szallas.hu idén Romániában megháromszorozná forgalmát, Lengyelországban is intenzív bővülésre, illetve Horvátországban pedig 30 százalékos növekedésre számítanak.

A növekedés a hazai és külföldi alkalmazottak számában is megmutatkozik: tavaly 107-ről 127-re nőtt, Kolozsváron a Travelminit létszáma pedig elérte a 35-öt. Ugyanilyen tempójú növekedés érvényes a szálláshelyek számára is: cég magyarországi szállások száma tavaly átlépte a tízezret, míg nemzetközi szinten már közel 470 ezer egyedi ajánlat érhető el.

(SZ)