Június 3-án megnyit a felújított Virág cukrászda Szegeden. Az ünnepi eseményre egy 2016 szeletes gigantikus tortát készítenek.

A Nagy Virág cukrászda 2010 január óta van zárva. Négy év pereskedés után került az önkormányzat tulajdonába. Az üzemeltetésre Gyuris László mestercukrász, az A Capella cukrászda tulajdonosa pályázott, aki tavaly júliusban megnyitotta a Kis Virágot, június 3-án pedig a Virágot is kinyitja – írja a delmagyar.hu.

A Virág üzemeltetője szerint ilyen tetemes súlyú, 2016 szeletes tortát még nem készítettek Magyarországon. A torta időjárásfüggő lesz. Más lesz, ha szép napos, meleg idő lesz pénteken, és más, ha hűvösebb. Tejszínes, főzött krémes tortát készítenek, ha hűvösebb lesz a nyitás napján.

A Virág főcukrásza, Reisinger Ferenc már 1992 és 1999 között is Szeged patinás cukrászdájában dolgozott. Most is ő lesz a Virág főcukrásza.

A vendégeknek megnyitják majd az oladalteraszt, ahol mintegy nyolcvanan férnek el. A Klauzál téri nagy teraszon közel háromszázan foglalhatnak majd helyet. A Nagy Virágban kilencven ülőhelyet biztosítanak.