A magyar tulajdonú Diagon Kft. saját fejlesztésű, laboratóriumi véralvadás-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges készülékeket és reagenseket szállít a világ számos részébe – tájékoztatott Kern József alapító-tulajdonos.

A váralvadás-reagensek és a hozzájuk kapcsolódó mérő készülékek termékcsaládjában több száz féle terméket gyárt a Diagon, ezeket a Horibán keresztül a világ minden részére exportálják majd.

A több évre szóló megállapodás alapján a termékek piaci értéke meghaladja a 100 millió eurót.

A japán Horiba Medical a labordiagnosztikai eredmények előállításához szükséges készülékeket és reagenseket gyárt. Rendszereit a világ több mint 30 ezer laboratóriuma használja a vér alkotóelemeinek vizsgálata során.

A Diagon Kft. a magyar egészségügyi tudásipar nemzetközileg egyik legfontosabb jegyzett szereplője. A cég hematológiai, váralvadási reagensek és készülékek gyártásával és forgalmazásával, valamint molekuláris mikrobiológiai diagnosztikai eszközök fejlesztésével foglalkozik.

A magyar tulajdonú kutató-fejlesztő cég 1989 óta működik. A társaság a világ több pontján található gyáraiból, illetve kiszerelő üzemeiből 150 országba exportálja termékeit. A Diagon szabadalmai segítségével a megbetegedések olcsóbb és gyorsabb tesztelésére nyílik lehetőség az egész világon. A cég – amelynek csaknem 200 munkatársa van – 2016-ban 6,5 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon.

Kern József tájékoztatása szerint árbevételük évről évre nő, a saját termékeiknél évi 20 százalékos a növekedés. (MTI)