A Margitszigeten átadták a Széchy Tamás Uszoda műugró sátrát, amely lehetővé teszi a sportolók egész éves, folyamatos felkészülését.

A nettó 150 millió forintos beruházást a Graboplan Kft. kivitelezte. A győri gyártóbázisú, magyar tulajdonú társaság 1070 négyzetméternyi területet fedett le a sátorszerkezet elkészítésével. Emellett bontást, alapozást és betonozást is végzett, kiépítette a sátor nyomástartó légtechnikát, a világítást és az energiaellátást – írja a magyarepitok.hu.

A megnyitón Tuzson Bence államtitkár, a Magyar Műúszó Szakszövetség elnöke kiemelte: Európában teljesen egyedülálló létesítményt alkottak, amelyet magyar mérnökök terveztek és magyar szakemberek építettek fel. A 17,5 méter magas építmény duplafalú a jó hőszigetelés érdekében, így olcsóbb az üzemeltetése, mint egy átlagos felfújt sátornak, és viharos szélben is megáll.

A beruházással az első hazai fedett műugró helyszín jött létre, így mostantól nem csak nyáron gyakorolhatnak a magyar sportolók. A buboréknak nevezett sátorban négy egyméteres és három háromméteres elugró hely van, a toronyból 1, 3, 7,5 és 10 méteren van ugróhely.