Bővítik a temesvári CTParkot a Románia nyugati régióiban tapasztalt, a logisztikai és ipari felületek iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően.

a temesvári CTPark 32 ezer négyzetméteresre történő bővítésébe – írja a Krónika.

A II. CTPark egy 15 ezer négyzetméteres területet, ahol stratégiai befektető telepszik meg, és további, egyenként 8500 négyzetméteres részt bérbeadásra kínálnak fel.

„Azért döntöttünk a temesvári II. CTPark megépítése mellett, mivel Temesvár környékén nőtt az ipari területek iránti kereslet, és szükség van prémium kategóriájú, bérbe adandó felületekre – nyilatkozta Ana Dumitrache, a CTP Romániáért felelős igazgatója.

Míg Csehországban minden ezer lakosra 400 négyzetméternyi logisztikai felület jut, addig Romániában ez alig 128 négyzetméter. „Temesvár földrajzi stratégiai elhelyezkedésének, illetve az infrastruktúra fejlettségi szintjének köszönhetően nagyon fontos a romániai logisztikai és ipari infrastruktúra fejlődése szempontjából” – vallja az igazgató.

Az I. temesvári CTP-t 2015-ben vásárolták meg, olyan ismert cégek bérelik, mint az Altex, az eMAG vagy a Soehner, amelyek összesen 10 ezer négyzetmétert foglalnak el.