A magyarországi kiskereskedelmi láncok közül egyedülálló módon biztosít 13. havi fizetést a SPAR. Ez közel 13 ezer munkavállaló számára jelent többletjövedelmet a karácsony előtti időszakban.

„A SPAR már 2016-ban is 4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre és ez a szám 2017-ben eléri a 8 milliárd forintot. A kevesebbet keresők kapták a legnagyobb emelést, de a magasabb jövedelműek fizetése is jelentősen emelkedett” – mondta Maczelka Márk.

„A bérfeszültség elkerülése érdekében kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is. A kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon 13. havi juttatást is biztosítunk dolgozóink részére a novemberi fizetésekkel egy időben, 2018-ban pedig folytatódnak a bérfejlesztések, ugyanis a jövő év tervezése jelenleg is zajlik” – közölte a SPAR kommunikációs vezetője.

A 13. havi jövedelem mellett a dolgozók jelenleg 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak a dolgozói kártya használatával. A vállalat idén is kínál prémiumot a pénztárosainak, hogy a legforgalmasabb időszakokban még hatékonyabb legyen a vásárlók kiszolgálása.

Ennek maximális mértéke havonta 20 ezer forint lehet. A cég valamennyi dolgozója, közel 13 ezer munkavállaló 2017-ben is évi 100 ezer forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatásban részesül.

A vállalatnál több mint 5 éve dolgozó munkatársak pedig további – éves szinten – 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kapnak – SZÉP-kártyán.