Decemberben 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei sztrádabérleteket – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden.

Tavaly december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.

A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus – mobiltelefonos vagy online – csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat – írja a szaktárca.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi  hónapra kiterjeszti az autósok számára. (MTI)