Március 7-11. között rendezik meg Berlinben a világ egyik legjelentősebb turisztikai vásárát, az ITB-t, amely a szervezők szerint ismét közel telt házas lesz.

A szervezők 10 ezer kiállítót és 110 ezer szakmai látogatót várnak az idén 26 pavilont megtöltő vásárra a világ több mint 180 országából – írja a turizmus.com.

Rengeteg az új kiállító Dél-Amerikából, az arab országokból és Ázsiából. Az utazási technológiák iránt is rendkívüli az érdeklődés.

Vietnam és Laosz a tavalyihoz képest kétszeresére növelte standjának méretét. Egyiptom látványos installációval tér vissza a vásárra. Az ITB legnagyobb kiállítója Törökország lesz.

Vannak olyan országok, például Ukrajna és Tádzsikisztán, amelyek standja annyira megtelt, hogy egyes kiállítók csak a várólistára kerülhettek fel. Hasonló a helyzet India standján is.

A fenntartható és a kalandturizmus egyre fontosabb a fiatalabb generációk számára, ez abból is látszik, hogy a 4.1-es csarnokban minden egyes négyzetmétert kiadtak a szervezők.

A vásár idén kiemelten foglalkozik az orvosi turizmussal is. A kiállítók között ott van Lengyel- és Horvátország, Törökország és a Dominikai Köztársaság.