Elindult az OTP Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat, amelynek keretében a diákok számára nyílik lehetőség innovatív, vagy éppen formabontó banki megoldások, kidolgozására. A szervezők 1,8 millió forintos összdíjazással várják a bankszektort érintő leginnovatívabb pályamunkákat.

Az ÜzletRace hallgatói pályázat alkalmat teremt, a 2017-es tavaszi félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások számára, hogy megmutassák a hagyományos banki működésen túlmutató kreatív, újító ötleteiket. A pályázaton egyénileg és maximum 3 fős csapattal is lehet indulni. A kiírásra maximum 10 oldalas prezentációval lehet nevezni, 2017. március 5-ig – írja közleményében az OTP.

„A pályázattal célunk, hogy egy speciális üzleti területen stratégiaalkotásra, kreativitásra sarkalljuk a diákokat. Így ösztönözzük őket arra, hogy újat, szokatlant, de mindenképp hasznos dolgot hozzanak létre. Nem titkolt cél az sem, hogy minél több újszerű, a bankszektor megújulását, az új kihívásoknak és lehetőségeknek való megfelelését segítő ötletet ismerjünk meg. Reméljük, hogy ezek közül minél több projektet meg is valósíthatunk majd a jövőben” – emelte ki Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A versenyzők két kategóriában adhatják be pályamunkáikat a www.vallalkozokforuma.hu weboldalon keresztül. A „Fejlesztő” kategóriában a fintech, azaz a pénzügyi technológia terjedésére reagálva oszthatják meg ötleteiket a hallgatók. A feladatban a versenyzőknek egy hipotetikus vagy valós példán keresztül kell megmutatniuk, hogy a jellemzően startup pénzügyi cégek és az újszerű felületek, milyen üzleti kihívást vagy épp új lehetőséget jelenthetnek a hagyományos bankok számára.

A „Reklámguru” kategóriában a vállalati CSR hatékonyságának növelését tűzte ki célul az OTP Business. Az indulóknak itt egy technológiai és informatikai fejlesztések iránt elkötelezett bank számára olyan 50 millió forint keretösszegű CSR-projekt megvalósítására kell javaslatot tenniük, amely újszerű, előremutató, társadalmilag hasznos, illetve támogatja a bank közös ügyekben való részvételét.

A pályázatok beérkezését követően a szakértő zsűri a kiírásban szereplő szempontok alapján értékeli a pályamunkákat. A verseny kétfordulós, a második fordulóba kategóriánként 5-5 pályázat juthat tovább, ahol a hallgatók személyesen is bemutathatják az ötleteiket. A második fordulót 2017. április 12-én tartják. A döntőbeli teljesítmény alapján a verseny mindkét kategóriájának első helyezettjei 350 ezer, a második helyezettek 250 ezer, a harmadik helyezést elért pályázatok pedig 150 ezer forintos díjazásban részesülnek. A döntőbe be nem jutott pályamunkák közül a szakmai zsűri kategóriánként 5-5 darabot jelöl Facebook közönségszavazásra, ahol kategóriánként a legtöbb szavazatot, azaz like-ot gyűjtő pályázat 150 ezer forintos különdíjat nyer.

„A résztvevőket a döntőben a pályamunkák bemutatása mellett különféle, az általuk feldolgozott témához kapcsolódó aktuális trendekről, kihívásokról is kérdezi majd a zsűri. A résztvevők tehát azt is megmutathatják, hogyan látják a pénzügyi szektor változásait, mennyire ismerik a bankok előtt álló kihívásokat és a pénzintézetek mozgásterét” – tette hozzá az OTP Business ügyvezető igazgatója.