A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Dohai Nagykövetséggel együttműködve, a helyi kamarai és üzleti partnerek támogatásával 2019. november 4-8. között üzleti delegációt szervez Katar fővárosába.

A 2,6 millió lakosú és 11437 km² kiterjedésű Katar ma a világ egyik leggazdagabb állama. Fejlettségét az ország nagyrészt a szénhidrogének kiemelkedő mennyiségének köszönheti; Irán és Oroszország után itt található a világ harmadik legnagyobb kiterjedésű földgázlelőhelye. Katar, amellyel szemben 2017 nyarán több térségbeli állam gazdasági blokádot vezetett be, mára jóval önellátóbbá vált, mint amilyen korábban volt. A siker egyik tényezője, hogy az ország egyre nyitottabb az új kereskedelmi partnerek felkutatására a belföldi áruellátásuk biztosításához.

A novemberi delegációba olyan, Katar és az Öböl-térség iránt érdeklődő exportorientált és innovatív cégprofilú vállalkozások jelentkezését várják, melyek főként az alábbi területeken tevékenykednek:

  • IT (hálózati megoldások, rendszer/létesítményüzemeltetés, cybersecurity, digitális infrastruktúra, stb.)
  • Infrastruktúra (különösen közlekedés és sport tekintetében)
  • Környezetvédelem (beleértve a hulladékkezelést is)
  • Vízügy (szennyvízkezeléstől az öntözési technológiákig)

A tervezett programok között szerepelnek üzleti találkozók a Katari Kereskedelmi és Iparkamaránál, valamint a Katari Üzletember Szövetségnél, részvétel a Silk Road kiállításon (ICT, közlekedési szektorban tevékenykedő vállalatok számára), látogatás a Katari Fejlesztési Bankban és a Katari Pénzügyi Központban.

A jelentkezési határidő 2019. augusztus 30. Az üzleti delegáció minimum 10 fő érdeklődése esetén valósul meg. A részletek az MKIK honlapján olvashatóak.

(Forrás: MKIK, fotó: walsarabi/Pixabay)