Jim Kearney lesz a UPS magyarországi országigazgatója, és emellett felel majd a romániai és görögországi leányvállalatokért is.

Jim Kearney veszi át országigazgatóként – magyarországi székhellyel – a UPS magyarországi, romániai és görögországi leányvállalatainak irányítását. Az ír születésű Kearney, aki 27 éve dolgozik a UPS-nél, új szerepkörében mintegy 650 dolgozóért, illetve a három országban a UPS működéséért, üzletfejlesztéséért és stratégiájáért felel majd. Kearney Tim Helsent váltja a pozícióban, aki a UPS hollandiai leányát vezeti a jövőben – derül ki a csomagszállító társaság közleményéből.

Kearney 1989-ben, számlázási ügyintézőként kezdte UPS-es karrierjét az angliai leányvállalat pénzügyi osztályán. A következő években különböző, növekvő felelősséggel járó pénzügyi beosztásokat látott el a londoni irodában. Ezt követően, 1999-ben kinevezték a UPS Dublinban található Európai Szolgáltatási Központjának irodavezetőjévé. Négy évvel később Kearney pénzügyi vezető lett Brüsszelben a UPS Europe pénzügyi osztályán.

2004-ben a UPS földközi-tengeri, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő régiójának pénzügyi kontrollerévé léptették elő. Egy évvel később visszatért Dublinba az Európai Szolgáltatási Központ kontrollereként. 2009-ben a UPS írországi országigazgatója lett. 2011-től az európai, közel-keleti és afrikai országok hivatalos szolgáltató partnerekért felelős igazgatója lett, 2013-tól pedig ugyanezt a szerepkört látta el a kelet-európai országokban.

Jim Kearney szakmai tudása és tapasztalata révén képes lesz tovább növelni a UPS üzleti jelenlétét Magyarországon, illetve Romániában és Görögországban is – mondta el Daniel Carrera, a UPS kelet-európai régiójának elnöke. Irányítása alatt a helyi ügyfelek továbbra is részesülhetnek az innovatív logisztikai szolgáltatásokból és megoldásokból, melyeket a vállalattól elvárnak – fogalmazott.