Változnak a jelzáloghitelre vonatkozó tájékoztatás szabályai. Figyelembe kell venni az ügyfél által megadott információkat az igényeiről, pénzügyi helyzetéről és az általa előnyben részesített feltételekről.

Március 21-től változnak a jelzáloghitelre vonatkozó tájékoztatás szabályai – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet mellékletei tartalmazzák, hogy melyek a jelzáloghitelekről szóló általános tájékoztatás tartalmi követelményei, illetve azt, hogy a hitelezőknek, a hitelközvetítőknek vagy a közvetítői alvállalkozóknak hogyan kell eleget tenniük a személyre szóló tájékoztatási kötelezettségnek, valamint a személyre szóló tájékoztatás kitöltésének szabályait is. 

A rendelet szerint a személyre szóló tájékoztatás kitöltésénél figyelembe kell venni az ügyfél által megadott információkat az igényeiről, pénzügyi helyzetéről és az általa előnyben részesített feltételekről. Az általános tájékoztatás tartalmi követelményei között szerepel egy reprezentatív példa bemutatása a hitel teljes összegével, a hitel teljes díjával, a fogyasztó által fizetendő teljes összeggel és a teljeshiteldíj-mutatóval.